By Andreas Eppink

Recensie in het Tijdschrift voor Filosofie, 77/2015, p. 855-890:
"Eppink presents a different and exiting explanation of the beginning of our glossy perception of the "I" and exhibits us that our belief is much less individualistic and novel than we would have thought."
Martine Berenpas.

Het ik, dat niet bestond
Het eenvoudige woordje ‘ik’ gebruiken we dagelijks. Psychologen hebben er boeken over volgeschreven. Een ding is tot nu toe nooit onderzocht: is het idee ‘ik’ eigenlijk wel van alle tijden en verstaat males er overal hetzelfde onder?
Via een gedegen historische examine en met een indrukwekkend gebruik van bronnenmateriaal beschrijft de auteur hoe het ik-begrip zich in de Westerse wereld ontwikkeld heeft. Het boek is een absolute ‘must’ voor psychologen die hun ideeën over persoonlijkheidsontwikkeling fundamenteel moeten herzien. Het ‘ik’ is zeker niet het terrein van psychologen alleen. Onze culturele bepaaldheid van de ideeën over het individu hebben vergaande gevolgen voor onze kijk op de samenleving. De inzichten in de economie hebben inmiddels een flinke knauw gekregen. Ook de westerse opvattingen over democratie zullen in de nabije toekomst nog flink tegen het licht gehouden worden.
Dat alles heeft te maken met ideeën over het 'ik'.
In dit boek is voor elke lezer heel wat spannends te ontdekken.

Show description

Read or Download De geschiedenis van het ik: Europa als bakermat, Amerika als broeikas? (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Ik wil nooit vergeven worden (Privé-domein) (Dutch Edition) - download pdf or read online

Ted Hughes is een van de grootste Britse dichters van na de oorlog. Zijn veelzijdige productie en gloedvolle voordracht stimuleerden generaties lezers. Daarnaast zou Hughes vooral bekend worden als â de guy vanâ de legendarische dichteres Sylvia Plath. Haar zelfmoord, kort nadat hij haar verlaten had, wierp een schaduw over zijn leven.

Wiplala (Dutch Edition) - download pdf or read online

Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En zo heet hij ook. Wiplala kan tinkelen, een soort toveren, maar hij vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. Als hij de familie Blom web zo klein tinkelt als hijzelf, is dat het commence van een spannend avontuur. Zullen ze ooit weer 'normaal' worden?

Download PDF by Clo Willaerts: Het Conversity Model (E-boek) (Dutch Edition)

Winst maken met fb, LinkedIn en Twitter. Eindelijk een boek dat zegt hoe social media kunnen opbrengen. Social media zetten traditionele advertising and marketing, adverteren en zelfs businessmodellen op hun kop. Sterker nog: traditionele advertising bestaat niet meer! Dagelijks doen miljoenen mensen een beroep op social media om allerhande redenen: als antwoord op de info overload, om te zoeken naar een nieuwe task .

Een wilde zwaan (Dutch Edition) by Michael Cunningham,Yuko Shimizu,Marijke Versluys PDF

Pulitzer Prize-winnaar Michael Cunningham neemt ons in Een wilde zwaan mee terug naar de welbekende sprookjes uit onze jeugd. Iedereen kent de verhalen over vergiftigde appels, meisjes met ellenlang haar, en huisjes in het bos gemaakt van gemberkoek en suikergoed. Maar in Een wilde zwaan lezen we wat we niet hebben meegekregen, of wat er is gebeurd na ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

Extra info for De geschiedenis van het ik: Europa als bakermat, Amerika als broeikas? (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

De geschiedenis van het ik: Europa als bakermat, Amerika als broeikas? (Dutch Edition) by Andreas Eppink


by James
4.0

Rated 4.88 of 5 – based on 45 votes